School

Wie zijn wij?

Basisschool Martinus Twello vindt u aan het einde van de Kerklaan op een mooie historische plek, die bekend is onder de naam "Duistervoorde". Rondom de school is veel groen, mede dankzij de aanwezige velden van sportvereniging Voorwaarts.

De school heeft een lange geschiedenis, De bouw van Basisschool Martinus Twello begon al in 1874! Het oorspronkelijke schoolgebouw bestaat nog steeds en bevindt zich op de hoek van de Duistervoordseweg/Hietweideweg. Het doet nu dienst als restaurant "De Patron". In de loop van de jaren is de school gesplitst in een jongens- en meisjesschool en later weer mét de kleuterschool samengevoegd tot één basisschool. Het huidige gebouw dateert van 1989 en is inpandig gerenoveerd, zodat het nog beter geschikt is voor het onderwijs van nu en in de toekomst.

Kijkje In School 7

Voorzieningen

Basisschool Martinus Twello beschikt over zestien leslokalen, waarvan vier lokalen voor kleuters met een vloeroppervlakte van 72 vierkante meter. Ze bieden veel mogelijkheden tot het inrichten van speel- en werkhoeken. Er is een gemeenschapsruimte met een toneelpodium, waarin ook lessen kunnen worden gegeven. Het gymlokaal voor de kleutergroepen grenst pal aan de gemeenschapsruimte. Van beide ruimtes is dankzij een schuifwand eenvoudig één grote ruimte te maken. Hierin is voldoende plek voor alle leerlingen om bijvoorbeeld schoolvoorstellingen te kunnen bekijken. Een extra lokaal dient als ruimte voor extra groepswerk, de verrijkingsgroep en BSO.

Basisschool Martinus Twello is een vrij grote school met op dit moment ruim 370 leerlingen, verdeeld over 15 groepen. De groepen 1 t/m 4 en 5 t/m 8 hebben ieder hun eigen vleugel. Rondom de school ligt een ruime speelplaats. Met een afgeschermd deel voor de jongste leerlingen en een nieuw, groen pleindeel te gebruiken voor alle leerlingen én lessen in de buitenlucht. In de zomermaanden maken we voor buitengymnastiek en de sportdag dankbaar gebruik van de naastliggende sportvelden. Alle lokalen zijn voorzien van digitale schoolborden.

 

Basisschool Martinus Twello is een katholieke basisschool, maar dan wel eentje met een open houding naar andere geloofsovertuigingen. Vanuit deze opstelling is het vanzelfsprekend dat wij ieder kind van harte welkom heten. Op voorwaarde dat iedereen zich kan vinden in de betekenis van het standbeeld van Sint-Martinus voor het schoolgebouw: delen met elkaar, dan bouw je aan de wereld. Dat is waar de school voor staat.

De leerlingen komen vooral uit de omliggende wijken, maar een groeiend aantal komt van verder weg. Aangetrokken door de uitstraling van de school en de kwaliteit van het onderwijs.

Onze school valt onder het bestuur van de Stichting Katholiek Basisonderwijs Gelderland, dat sinds december 2013 werkt met een raad van toezicht en een college van bestuur.

Neem een kijkje in onze school!

Kom kennismaken

Is onze school iets voor jouw kind, maar wil je eerst meer informatie? Kom dan kennismaken. Maak een afspraak voor een vrijblijvend, persoonlijk gesprek. Of meld je aan voor een rondleiding door de school. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Maak een afspraak